19:00

Lohärads IF Röd

Referat: Sunnersta AIF P99 - Lohärads IF Röd

Idag var det dags för Sunnersta igen, vi mötte dem i DM semifinalen i torsdags.
Det var strålande solsken i början av matchen. Plan såg lite ojämn ut, men det är lika för båda lagen. Vi började matchen mycket bra, det tog ca 8 minuter innan Sunnersta var över på vår planhalva, och då fick de hörna som de var farliga på. Mål i baken då hade inte varit rättvist. Men bollen är rund och allt kan hända i fotboll.

Spelet jämnade ut sig och det var chanser åt båda håll, utan att något av laget spelade speciellt bra. I den 23:e min tog vi time-out och pratade med killarna om att höja sig, ta fram rätt inställning och ta tag i detta. För innan hade det sett lojt ut samt lite bekvämt, trots att vi innan matchen pratade om att sätta hög press. Men om man skall göra det så måste alla i laget vara delaktiga, och det var lite si och så med det.

I halvtid stod det 0-0.

I den 2:a halvleken började Sunnersta bäst och var farliga framåt. Men i den 4:e min fick de en spelare skadad i sitt straffområde när vi var framme och skapade. Tyvärr kunde inte deras nr 8 (?) spela mera i matchen. Han skadade hälsenan, men vi hoppas att det inte var allt för allvarligt.

I den 42:a min så slog Johan en bra passning i djupet till Max T, som drev den inåt och sköt, det blev ett motlägg, där bollen studsade till Kalle som enkelt rullade den bredvid deras målvakt. Skönt med ledning.

Deras målvakt, Oscar, gjrode det svårt för oss. Han spelade långt ut och tog våra djupledsbollar. Vi började slå den kortare på djupet och framför allt använda våra kanter mer och mer, och framför allt sista 15 minuterna så var det lyckat.

I den 56:e min får GH en boll i djupet, skjuter, och Kalle är framme på returen. Ett anfall med bra fart och beslutsamhet. Nu började regnet komma, varför kan inte sol f-n lysa den här sommaren! :)
I den 59:e min fick Sunnersta ett farligt frisparks läge strax utanför vårt straffområde. En av våra backar stoppade deras anfallare, så det var korrekt dömt. Men skottet gick (som tur var) i vår mur.

I den 64:e min gjorde Sunnersta mål, nu stod det 2-1. Sunnersta rann igenom i vårt mittförsvar mycket enkelt. Det började med att en av våra centrala mittfältare förlorade en duell på mittplan och då tappade vi folk i hemjobbet, och det utnyttjade Sunnersta med en snabb vändning.

I den 65:e min (anfallet efter deras mål), gjorde vi 3-1. Där Kalle lurar deras mittback i straffområdet, och enkelt sätter den i bortre hörnet. Skönt och bra att vi kunde göra mål så fort efter att vi hade fått ett i baken. Nu började Sunnersta killarna hänga med huvudet och klaga på varandra.

I den 66:e min gjorde vi 4-1 genom GH. Kalle slår en boll i djupet till Zacke drar deras målvakt, nästan. GH snappar upp den och sätter den.

I den 70:e min gör vi 5-1 genom Kalle, pass från GH. Kalle gör sitt 4:e målet för dagen.....

Vi spelar idag inte bra. Men återigen är vi starka sista kvarten, idag gjorde vi 4 mål sista 14 minuterna.

Idag ger vi beröm till följande:
- Möller för sin första halvlek, han spelade med rätt inställning och vann alla dueller.
- Ted för att spela enkelt och klokt.
- Kalle för sina 5 poäng, 4 mål och 1 pass. Mycket bra gjort.

Sunnersta levde mycket på sin målvakt, deras mittback (nr 17) och deras anfallare (nr 34). De var mycket duktiga. Men Sunnersta sänkte sig själva genom att börja klaga på varandra, istället för att peppa varandra.

Stort beröm till domaren som var mycket bra, klart bättre än domaren i matchen senast.

Nu önskar vi alla en trevlig midsommar!!!! Forza LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!